Zuster Nadine

Zuster Nandine vertelt over de geschiedenis van de Begijnen. In het valkenberg kwam ik zuster Nandine tegen. Zij is op weg naar de begijnen van Breda. In het begijnhofje wonen ook zusters van haar kerk. Kort legt ze uit wat ze weet over de geschiedenis van de begijnen.

Jasmine

Vragen over de geschiedenis van Breda aan Jasmine. Jasmine zit op een bankje in het park en kan zich geen verhalen over de geschiedenis van Breda herinneren. Ook over het kasteel van Breda, waar ze vlak in de buurt zit , weet ze geen verhalen te vertellen. Haar ouders komen ook uit Breda. Na het interview geeft ze wel aan dat ze eigenlijk het wel jammer vindt dat ze de verhalen niet kent en ze dat ze het later die dag gaat opzoeken.

Sandra

Sandra uit Voorburg, Wattus video interviewt mensen over Breda. Welke verhalen over de geschiedenis van Breda zijn er bekent bij de mensen die in Breda wonen? Wattus video start een serie over de inwoners van Breda en hoe zij in Breda zijn gekomen en welke verhalen zij kennen over de geschiedenis van Breda. Vandaag Sandra uit Voorburg, zij is op vakantie in Breda en weet nog iets van het verhaal van het Turfschip. Ze vind voor al de combinatie van natuur en cultuur mooi in Breda.

Kevin

Kevin uit Etten-Leur, Wattus video interviewt mensen over Breda. Welke verhalen over de geschiedenis van Breda zijn er bekent bij de mensen die in Breda wonen? Wattus video start een serie over de inwoners van Breda en hoe zij in Breda zijn gekomen en welke verhalen zij kennen over de geschiedenis van Breda. Vandaag Kevin uit Etten-Leur, hij studeert in Breda en vindt het fijn om naar het Valkenberg te gaan om een beetje rond te hangen. Hij weet niet zo goed wat hij van Breda moet denken maar vind meer parken in de toekomst een goed idee.

Anneloes en Janne uit Breda, Wattus video interviewt mensen over Breda. Welke verhalen over de geschiedenis van Breda zijn er bekent bij de mensen die in Breda wonen? Wattus video start een serie over de inwoners van Breda en hoe zij in Breda zijn gekomen en welke verhalen zij kennen over de geschiedenis van Breda. Vandaag Anneloes en zij vertelt over hoe zij via haar man in Breda kwam wonen en het goed naar haar zin heeft in deze stad. Ze weet nog iets van het verhaal van het Turfschip van Breda.