Waarom hebben mensen een moestuin ? In de video vertellen drie mensen over wat er nu zo speciaal is aan tuinieren in een moestuin. Voor Pieter is de grond belangrijk en hoeft hij niet meer te mediteren. Martin merkt dat hij tijdens het tuinieren nergens aan denkt. Corrien vindt het hebben van de een moestuin erg ontspannend ze komt in de moestuin helemaal tot rust.

Waarom heeft Pieter een moestuin? Als filosoof heeft Pieter een eigen visie oer het hebben van een moestuin. De grond is het belangrijkste. Hij heeft verschillende gewassen op zijn tuin en ook een kas.

Waarom heeft Martin een moestuin? Martin had als kind ook een moestuin maar later had hij niet zoveel zin in het spitten in de grond. Tot hij zelf kinderen kreeg en het wel heel belangrijk vond dat hij onbespoten groente kon eten.

Waarom heeft Coriren een moestuin? Corrien woont in de buurt van de moestuin en gaat voor de ontspanning naar de moestuin. Zij begin ooit met de tuin omdat ze er bramen mocht plukken. Nu staat haar moestuin vol bramen, bonen en bessen.