Foto´s voor Kielegat

We mogen foto´s maken voor de stichting Kielegat. Erop uit bij carnaval in Breda, is een hele leuke opdracht. Wat een feest elke keer weer. Heel leuk om al die feestvierende mensen te fotograferen.

Aftermovie voor TEDxBreda

Met veel plezier hebben we de aftermovie van het event van TEDxBreda 2021 gemaakt. Het is een bruisend event met veel goed sprekers. De bedoeling was een video te maken over de sfeer en het publiek. Iedereen was blij met het resultaat.

Filmen voor Nassaustad Breda

Mijn zoon heeft de opdracht om voor Nassaustad Breda video's te maken. Er staan al drie filmpjes op YouTube met onderwerpen als de Begijnen en Rene de Chalon.

Filmen van presentatie voor De Oranjeboom

Op dinsdag 25 mei 2021 werd in besloten kring het nieuwste jaarboek van De Oranjeboom gepresenteerd in Stedelijk Museum Breda. Wattus mocht de presentatie filmen en Joris heeft foto´s gemaakt.

Margriet Oomen vertelt in haar atelier over haar werk.

Vanuit haar atelier laat kunstenaar Margriet Oomen zien hoe haar leporello's tot stand komen. Op de muur van haar atelier komen de schaduwen als het waren vanzelf tevoorschijn. In de video leer je Margriet Oomen kennen en zie je hoe ze opzoek is samenhang en verbinding in de tijd.

Pieter Vastbinder en zijn spiegelhol om in te filosoferen

Bij de watertoren van de Belcrum staat de installatie: De spiegelhol, van Pieter Vastbinder. In de video vertelt Pieter over zijn installatie met rondom spiegels. Als filosoof wil hij mensen aan het denken zetten door ze in spiegels te laten kijken. Het spiegelhol biedt gelegenheid tot volledige reflectie; het biedt ruimte aan ieder die compleet wil reflecteren, zich totaal wil spiegelen, geheel, aan alle zijden gelijktijdig, grenzeloos, oneindig, desnoods permanent. Zie verder www.spiegelhol.nl.

De nieuwe serie schilderijen (mythologieën) van Sylvia Thijssen.

Sylvia Thijssen ontvangt vandaag Walther Ligtvoet op haar atelier. Sylvia heeft tijdens de corona lockdown hard gewerkt en een serie schilderijen gemaakt over mythologieën. In deze video legt ze uit hoe ze tot de serie is gekomen. Haar inspiratie vond ze in oude verhalen, maar haar eigen emoties en levensverhalen zijn er doorheen geweven. Hierdoor is een gelaagd geheel ontstaan, waardoor de kijker uitgedaagd wordt meer te ontdekken dan op het eerste gezicht voor de hand ligt.

Marijke Hooghwinkel vertelt in haar atelier over haar werk als kunstenaar in Breda.

Marijke Hooghwinkel woont en werkt in Breda. Dichter, schrijver, autonoom beeldend kunstenaar, organisator 1m2 Podium.

In haar beeldende werk hanteert zij concepten waaronder R o u t e , M.O.N.I.T.O.R.I.N.G. en Vloer werkt. Een van haar thema’s is Onderweg en Ruimte.

Zij laat zich inspireren door gedachten, bomen, ruimte, regen en het leven zelf. Persoonlijke herinneringen en observaties.

Kunstenaar Marianne Rouws vertelt haar verhaal

De schilderijen van Marianne hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt. In deze video vertelt Marianne meer over hoe zij te werk gaat.