Bomen van Breda

Elke ochtend laat ik mijn hond uit bij een hondenuitlaat pleintje met ernaast een boom. Elke ochtend is de boom weer anders, soms zitten er vogels in. Nu is de boom kaal van de winter, maar dan in de lente zijn daar opeens weer de blaadjes. Ik vind bomen indrukwekkend en zou graag meer weten over bomen. Ik maak portretvideo’s van kunstenaars en boeren en ben ook portretten van bomen in Breda gaan filmen.

In Breda zijn er bijzondere bomen waar denk ik meer mensen meer over zouden willen weten. Als bomen een belangrijke rol spelen in het CO2 verhaal , dan wil ik wel meer weten over bomen.

Gelukkig vond ik Cedriq Bouche van zwerfspoor.blog. Hij kan vol passie vertellen over bomen in Breda. Samen zijn we erop uit gegaan om portretten te maken van bomen in Breda.

Sinds september 2023 is de serie te zien bij BredaNu en gaan we zes bomen langs. Cedric verteld bij elke boom meer over geschiedenis gezondheid en verhaal van de boom. Het is op woensdag en in het weekend te zien en via uitzendinggemist van bredanu.nl

Bomen van Breda: De beukenboom bij de Cingeltjes in de Haagse Beemden. In de video zie je een portret van een boom in Breda. Het is de grote indrukwekkende beukenboom aan een weggetje bij de Haagse Beemden. Het staat bij de Cingeltjes , een verdedigingswerken van vroeger. De beukenboom is erg hoog en heeft een behoorlijke omvang. Cederic Bousché vertelt over de boom. Plattegronden etc: erfgoed.breda.nl en topotijdreis.nl

Bomen van Breda: de moerbeiboom uit de bibliotheek de Nieuwe Veste. Verscholen in de tuin van de bibliotheek in Breda , de Nieuwe Veste, staat een hele mooie oude boom. Cedric Bousché vertelt over de boom en laat zien waarom zoveel mensen komen kijken naar deze boom. Hij stat verholen in de tuin van Huize Ocrum en heeft op moment dat we filmen veel vruchten. De moebeibes wordt geplukt voor de taartje van het restaurant in de bibliotheek. De moerbeiboom komt groeit meer in warme landen waar de bomen bekender zijn. Er worden dan ook zijderupsen op gehouden.